lauantai 3. joulukuuta 2011

Kierrätysmateriaalin käyttö lahjapaketoinnissa

Tehtävänäni oli kierrätysmateriaalin käyttö lahjapaketoinnissa. Ja todellakin löysin kotoa uskomattoman määrä materiaalia, jota voi käyttää lahjapaperina.
Muutama esimerkki paketeista.



Tässä paketissa on lahjapaperina sivu autolehdestä ja lahjanarun virkaa toimittaa vanhat kitarankielet.


Ulkomaan matkalta jäänyt kartta, sopii hyvin lahjapaperiksi.


Valmis paketti. Pakettikortti on tehty ylijäämätarrasta ja kuva leikattu vanhasta joulukalenterista. Punainen ”kiharrettu nauha” on leikattu kaupan mainoksesta ja saksilla kiharrettu samaan tapaan kuin lahjanarua kiharretaan. Tosin, hiukan sitä saa hellemmin saksilla vetää, ettei katkea. Toisaalta katkeaminen ei haittaa, koska lisää ”nauhaa” saa leikkaamalla mainoksista, joten materiaalia riittää.


Huumorintajuiselle vaarille on lahjaksi valittu verenpainemittari ja sopiva lahjapaperi löytyy jälleen kartasta.



Päälle vielä samasta kartasta kiharrettua paperisuikaletta ja pakettikorttiin Moulin Rougen kuva, näyttävä paketti vaarille on valmis.

Golffarille lahjaksi palloja, ne ajattelin kääriä kirjakaupan mainokseen. Oli niin mukavan punainen mainos ja vielä hieno teksti valmiina.



Jälleen kiharrettu mainospaperia ja ylijäämätarra toimittaa pakettikortin virkaa. Nauhojen toinen pää on kiinni pakettikortin alla, joten pysyvät siinä hyvin.


Yksi suosikkipaketti on tämä ompelukaava-arkista tehty paketti. Päälle vielä kolme origami-tähteä ja pakettikortti on langalla kiinni tähden alla. Pakettikortin kuva on otettu kukkaluettelosta, josta saa valtavan valikoiman hyviä kuvia käytettäväksi esim. juuri pakettikortteihin.

Tämä tehtävä opetti itselle, kuinka kotona on todella laaja valikoima lahjapapereita. Mielikuvitusta vain mukaan, niin saa persoonallisia ja yksilöllisiä paketteja kierrätysmateriaalista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti